Moj internet dnevnik
Marko Tolja
Nema zapisa.
Blog
srijeda, travanj 9, 2008

Kao što ste već imali prilike pročitati na index.hr i drugim medijima, jučer se održalo čitanje nominacija za Porin 2008. U početku nisam imao namjeru dolaziti u Zagreb zbog toga jer ovaj tjedan imam puno obaveza u Rijeci pa sam mislio da ni neću stići. Ipak, nešto u meni mi je govorilo da bi trebao ići jer je Porin jedna važna manifestacija, a kad sam dobio poziv da budem jedan od prezentera, odluka je pala. S obzirom da sam bio predložen u nekim kategorijama, putovao sam u Zagreb sa maaaaalom nadom da će se moje ime pročitati u jednoj od nominacija i to u onoj za debitanta godine. Bit ću iskren, tome sam se nadao i cijelim putem vrtio film kako bi ta nominacija bila lijepa kruna mog prvog albuma i skroz zaokružila tu priču.

I tako, stignem vam ja u metropolu i počne lavovska bitka sa parkingom u gradu. Vrtim se tako oko HNK, minute prolaze, živci popuštaju, a početak čitanja nominacija sve je bliži i bliži... Konačno, nakon polusatnog cruisinga zagrebačkim ulicama, skrasim se u prvoj zoni, ne tako blizu gdje bi trebao biti. Unatoč svim tim peripetijama, stignem na vrijeme i smireno krenem slušati nominacije. Prolaze tako nominacije za klasičnu i folklornu glazbu i čujem prezentera kako izgovara moje ime u kategoriji „Najbolja vokalna suradnja“. Simultano s tim parking pada u drugi plan a moja sreća u prvi. :) Nominirana je pjesma „Program tvog kompjutera“ koju izvodim sa Riversicama i to mi je posebno drago jer je to ujedno i moj prvi službeni singl ikada. Pozitiva je na vrhuncu, optimizam raste, Tihana iz Aquariusa već spremno drži kemijsku nad mojim imenom u kategoriji za debitanta... I imala je pravo, ali nas je prije toga iznenadila kategorija „Najboljeg muškog vokala“. E, tu sam ostao bez daha jer nominaciju u tako bitnoj kategoriji nisam očekivao ni u najluđim snovima. To što me spustilo nazad na Zemlju nakon par minuta hodanja po oblacima bila je činjenica da mi je parking istekao pred 15 minuta. Srećom, u istom trenutku sam bio pozvan da pročitam nominacije u dvije kategorije koje su mi bilo određene. Obavim to ekspresno, izletim iz dvorane usred manifestacije i pomahnitalo trčim prema autu u nadi da kraj njega već ne stoji barbić sa florescentnim prslukom. Naravno da je taj isti obavljao svoju dužnost i dok sam ja dotrčao, kazna je bila na brisaču. Iako se radi o 150 kn to mi tada nije bio ni najmanji problem s obzirom da sam bio pod utjecajem nominacija. Kad sam se vratio u  Novinarski dom, čitanje je već bilo završeno a moja draga Tihanica mahala mi je sa velikim osmijehom na licu. „Imaš i treću!“, govorila mi je, dok sam ja hvatao svaku molekulu zraka u zadimljenoj prostoriji. Radi se o onoj famoznoj za najboljeg debitanta.

Tek mi je danas došlo do glave da imam tri nominacije za Porina. Kada vam se zvijezde tako poslože da vam se to desi na prvom albumu, mislim da je u pitanju neka viša sila. Mojoj sreći ovih dana nema kraja i da sve ostane „samo“ na nominacijama ja sam već prezadovoljan. U ovakvoj situaciji shvatite da se trud, upornost i ljubav prema onome što radite svih ovih godina itekako isplati!!! Zbog toga, dragi moji, ja vam sada sa sigurnošću mogu reći da radite ono što vam srce kaže i sve će se odigrati baš onako kako ste željeli.

 

MT

markotolja @ 11:36 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.